• 1

Gebroeders Limburg Zuidveen 6de Totaal tussenklassement 2010

Gebroeders Limburg Zuidveen
6de Totaal tussenklassement 2010

Gebroeders Limburg

 

Vele malen was er door mij of collega al eens een bezoek gebracht bij de Gebr Limburg na overwinningen of een behaald kampioenschap. 7 maal een overwinning op een NPO of Nationale vlucht. Dit begon allemaal in 1991. Gerard korfde toen voor het eerst in voor een meerdaagse vlucht, dit was de klassieker St Vincent. Met zeven duifjes van het ras Tournier x Aarden in de mand meldde hij zich in het inkorflokaal. Enkele oude liefhebbers wezen hem er op dat dit wel een heel verre vlucht was. Het resultaat was verbluffend. Een derde Nationaal en 6 van de 7 in de prijzen, allemaal in de eerste 175 van de uitslag. Vanaf dat moment was Gerard gelijk verkocht aan de meerdaagse vluchten. De duivensport is bij de Gebroeders Limburg zeker een familie sport. De Gebroeders bestaan uit Gerard Limburg, conciërge bij een middelbare school in Emmeloord en John Limburg, van oorsprong timmerman, maar nu werkzaam als havenmeester te Blokzijl. Maar zeker mogen we ook niet vergeten vader Geert en moeder Grietje. Geert houd zich met de programmaduiven bezig, maar steekt indien nodig ook de helpende hand uit bij de verzorging van de fondduiven. Moeder Grietje heeft jaren bijgedragen aan de verzorging, maar is nu de grootste supporter daar haar gezondheid het niet meer toe laat. Gerard is de duivenmelker en leidt alles in bannen hoe het uitgevoerd moet worden. Zijn werk laat het toe om ‘s-morgens eerst de doffer uit te laten en te verzorgen en zijn vader laat tussendoor de jongen hun trainingsrondjes maken. In de middag na zijn werk herhaalt het ritueel zich. John is de man van de papieren en website en helpt waar het mogelijk is. In het vliegseizoen heeft hij het zeer druk met de recreatie vaart op het water en in de haven. De gebroeders spelen de duiven op traditioneel weduwschap en de duivinnen worden na hun geboorte jaar niet meer gespeeld, Gerard’s woorden zijn dat je veel goede en bruikbare duiven niet kan ontdekken, maar door tijdgebrek wordt dit een te grote opgave. De prestaties behaald in het verleden, zijn vele malen beschreven. zoals de 7 1ste noteringen op de volgende vluchten:

  • 1 ste Internationaal Limoges
  • 1 ste Nationaal Limoges
  • 1 ste NPO Limoges
  • 1 ste NPO Periqueux
  • 1 ste Nationaal Munchen
  • 1 ste NPO Ablis
  • 1 ste NPO Orleans

En vele top tien noteringen op teletekst of Nationale vluchten. De behaalde prestaties op het onderdeel meerdaagse waren tot dit moment bekend alsvolgt:

2de FFC Keizergeneraal ( Morlincourt niet meegedaan )
1ste NIC Steenwijkerwold
Meerdaagse Afd. Friesland’96 3de on aangewezen
Meerdaagse Afd. Friesland’96 1ste aangewezen
5de categorie 5 Nationale fondspiegel
De prestaties op de drie vluchten die tellen op dit onderdeel waren in 2010 alsvolgt:

St.Vincent: 1153 km
3 mee 2 maal prijs Nationaal tegen1542 duiven, 24ste en 296ste

Cahors 1: 1016 km
13 mee 8 maal prijs Nationaal tegen 2095 duiven, 10de met de Black X ‘Volle broer Red X en Casper,26ste ,39ste ,60ste 180ste ,201ste , 307de en 385ste

Cahors 2: 1016 km
14 mee 10 maal prijs Nationaal tegen 2870 duiven, 38ste, 67ste , 82ste , 86ste ,87ste , 126ste , 186ste , 369ste , 379ste en 715de

Vele liefhebbers zijn zeer goed geslaagd met duiven van de Gebroeders Limburg, en hebben overwinningen met deze duiven behaald waar onder alsvolgt:

  • Arjan Beens Genemuiden
  • Comb. van de Linden de Vries Steenwijk
  • Ron Gerrits Nijeveen

En zeer vele nazaten van de Gebroeders vlogen teletekst bij liefhebbers.
Om alle liefhebbers op te noemen wordt te veel, en voor het verzoek om geen nummers te plaatsen is alle begrip. Veel informatie valt dan ook af te halen van de zeer verzorgde website van de Gebroeders Limburg, die zeer keurig wordt onderhouden door John. Kijk gerust eens bij www.gebroederslimburg.com daar kunt u alle informatie afhalen die niet beschreven is, maar al vele malen genoteerd zijn. Tijdens mijn bezoek moest de dag er na Moeder Limburg geopereerd worden en hoop ik voor de Familie dat dit een zeer goed herstel heeft.

 

Coen Brugman
Rutten

Copyright © 2012 Coen & Joost Brugman All Rights Reserved.Karim Pastoor