• 1

Zondag 25 november

25 november

Even een up date na enkele weken, in het seizoen is er genoeg te vertellen maar winterdag valt het soms moeilijk om achter de PC te gaan zitten en over je sport te gaan vertellen. Vorige week naar Martin van Zon geweest bij Tot Weerziens in Urk. Wat een verschrikkelijke grote azijnzeiker is die man(oeps dat is niet netjes) even opnieuw.

waar komt de windt vandaan. Nee een aanvulling van mijn gedachte in de duivensport was meneer van Zon niet en ik wist ook niet dat er op Urk zoveel mensen uit Drenthe kwamen wat een Ja Knikkers. Ga van uw duiven genieten investeer en loop niet te klagen als je buurman dat allemaal wel doet en ook nog eens in de winter de duiven extra verzorgd.

Gisteren al vroeg naar Houten, ik ga eens in de 2 a3 jaar naar de najaarsbeurs in Houten. Het viel me verschrikkelijk tegen, de huldiging krijgt niet de aandacht die ze horen te krijgen. Alle Sector en nationale vluchtwinnaars werden gehuldigd, alleen de familie die mee was en eventuele belangstellende van de winnaars bleven kijken. En grote blamage voor de organisatie, Heb je een landelijk concours gewonnen lopen alle mensen door. Nee maak er een mooie avond van en te gelijk met de nationale kampioenen en de winnaars krijgen hun waardering. Even terug naar de beurs veel is al gezien en gezegd, de klokken moeten voor de financieel APK voor de dealers. Verder was de voersilo voor een weekend weg aanwezig(misschien een aardige buurman of vriend die ze voert) om eventuele saamhorigheid te creëren in de maatschappij en begrip. Als je op vakantie gaat vragen ze toch ook of je de poes, post en gras kan bijhouden??? Terug op eigen hok, vandaag de duiven een druppel voor luis gegeven en gescheiden de duivinnen naar het jongen duiven hok en de doffers eerst bij elkaar. Volgende week krijgen ze een bak en de week erna gaan we voorkoppelen. Dit scheelt een hoop werk en vechten. Hopelijk lukt het net zo als vorig jaar ineens alles bij elkaar opsluiten 1 dag en dan los en dan in de avond met zaklamp op zoek. Enkele duivinnen moeten bij overijverige jaarlingdoffers worden bijgezet. Maar deze ook weer een dagje extra vast en klaar is Coen. De TT komen er ook weer aan en de huldigingen, liefhebbers doe er aan mee of kom op de prijsuitreiking (Werk, Ziekte of Studie?) uitgezonderd. Maar de organisatie doet ook ze best. Zelf vindt ik het een goede zaak als je geen af bericht hebt gegeven dat alles naar het draaiend Rad gaat. Ook het geld wat je gewonnen hebt, ja denkt u dat is van mij. Maar waarom dan niet even uitleg meneer mevrouw. Dus wees alle deze weken extra scherp op de huldigingen en prijsuitreikingen en kom en blaas zo leven in de winter activiteit die er voor ons worden georganiseerd.

Begon een beetje negatief maar gelukkig ook gezellig gesproken met de mensen op Urk en vele handjes geschud op de beurs dus deze week allemaal positief naar buiten kijken. En niet lopen Azijn zeiken. Heeft u nog mooi spreuken wijsheden of andere samengevatte tekst houd ik me aanbevolen voor de jaarlijks tegeltjes wijsheid. En vergeet niet de Koe is ook Kalf geweest(of niet Johan)

 

 

Copyright © 2012 Coen & Joost Brugman All Rights Reserved.Karim Pastoor